You have selected Sverige. Based on your configuration, United States might be more appropriate. Do you want to keep or change the selection?

Press release detail page | TRUMPF

TruLaser Weld med FusionLine

Att börja med lasersvetsning är nu enklare än någonsin tack vare den svetstoleranta FusionLine teknologin tillsammans med ny design och mjukvarukomponenter som har gjort användandet ännu enklare.

TruLaser Weld 5000:
Att börja med lasersvetsning är enklare än någonsin tack vare den svetstoleranta FusionLine teknologin tillsammans med ny design och mjukvarukomponenter som har gjort användandet ännu enklare.

Lasersvetsning erbjuder många fördelar jämfört med traditionella tekniker såsom bättre svetskvalitet och en snabbare hastighet. TRUMPFs Trulaser Weld 5000 är en ny lasercell som ytterligare förbättrar och förenklar lasersvetsprocessen. Det är främst tack vare FusionLine, som möjliggör en mer tolerant lasersvetsning. Lasersvetsning är känt för perfekt resultat och högkvalitiva svetssömmar. Men viss tolerans är nödvändig, tills nu i alla fall.

FusionLine
Tillvalsfunktionen FusionLine innebär att det med tillsatsmaterial är möjligt att täcka små mellanrum som uppstår i svetsningen av en komponent och man kan på så sätt kompensera för något mindre perfektion i svetsningen samt kan till och med stänga mellanrum på upp till 1 mm i bredd. Samtidigt blir resultatet och processtiderna bättre med FusionLine än med en vanlig konventionell svetsmetod.

Med FusionLine innebär det att användaren kan utföra kostnadseffektiva lasersvetsningar även om komponentportföljen inte är optimerad för lasersvetsning och få tillgång till den perfekta kombinationen av rätt laser, optik och system. Det blir möjligt att lasersvetsa en uppsättning detaljer utvecklade för konventionell svetsning utan att behöva modifiera dem specifikt för ändamålet. Kunderna behåller full flexibilitet och är fria att byta mellan FusionLine och konventionell lasersvetsning utan att behöva återställa maskinen.

Designen på TruLaser Weld 5000 skiljer sig mot sina föregångare på olika sätt. Den här har en slående så kallad kubdesign samt kommer med en svängbar stödarm till kontrollpanelen som gör arbetet mer hanterbart samt ergonomiskt. På exteriören har man monterat en statuslampa som ger en omedelbar bedömning om maskinens status - ett kontinuerligt blått ljus indikerar exempelvis att maskiner är in undervisningsläge – och stora fönster ger en bra sikt in i kabinen.

Laserenheten använder en TruDisk laser som även kan förse andra maskiner som 2D laser maskiner med laserljus. I ett lasernätverk delar många maskiner på en laser vilket signifikant reducerar kostnaderna för en ny maskin.

FusionLine

FusionLine för TruWeld

Contact person

Karin Gustafsson
Head of Group Communications, Spokesperson
E-mail
Service & contact